התקנת שוחת ביוב
אצלנו בענק הביובית מתמחים במגוון רחב של עבודות ביוב, אחת הנפוצות שבהן היא התקנת שוחת ביוב. אנחנו קבלני ביוב עם ניסיון רב ומאחורינו המון פרויקטים מוצלחים מהסוג הזה.
נשמח לתכנן עבורכם שוחה מתאימה, להתקין אותה על פי כל הנהלים והתקנים הנדרשים ולתחזק אותה באופן שוטף.
הנה כל מה שכדאי לדעת על התקנה של שוחות ביוב: למה הן משמשות, אילו סוגים קיימים, איך מתקינים בריכת ביוב וכמה זה אמור לעלות לכם.
למה צריך שוחת ביוב?
לפני שנדבר על כל נושא ההתקנה, חשוב שתבינו בשביל מה צריך שוחת ביוב בכלל. הסיבה הראשונה היא זרימת מים חלקה, מאחר ובשוחה מתבצע החיבור של כל הצינורות השונים במערכת הביוב המסועפת והמפותלת.
הסיבה השנייה היא להוות מוקד שיאפשר טיפול בתקלות שונות בצורה נוחה. כל שוחה כוללת מכסה ביוב שניתן להרים ולהיכנס דרכו אל השוחה עצמה, שמהווה מעין חלל תת קרקעי בתוך האדמה.
התקנת שוחת ביוב – סוגים ואפשרויות:
יש כמה סוגים של שוחות ביוב שניתן לבחור מהם, הנה האפשרויות היותר נפוצות:
✔️ שוחת ביוב מבטון – לאורך שנים בנו שוחות רק מהחומר הזה. שוחה כזאת מאופיינת בעמידות רבה למשקל כבד וקורוזיה. היא חזקה מאוד ויכולה להחזיק מעמד גם שנים ללא תחזוקה. החסרונות הם עלות גבוהה, זמן התקנה ארוך ומורכב בגלל הכובד שלה וגם זמן תיקון או החלפה ארוך יחסית במקרה של סדקים ותקלות.
✔️ שוחת ביוב מפלסטיק – בשנים האחרונות הפלסטיק החל להפוך למאוד פופולארי בתחום השוחות בשל גמישות החומר, כך שהשוחה אינה מושפעת יותר מידי מהתזוזות הטבעיות של הקרקע. בנוסף ההתקנה של שוחה כזאת היא זולה יותר וגם הרבה יותר מהירה, מאחר ומדובר בחומר קל משקל.
יחד עם זאת, יש לקחת בחשבון שמדובר בחומר שבכל זאת פחות חזק מבטון ולכן פחות יכול לשאת משקלים גדולים. עוד סוגים של שוחות הם שוחת ביוב מאלומיניום או מנירוסטה. הן מאופיינות במראה הרבה יותר אסתטי.
באיזו שוחה כדאי לבחור?
אתם בטח תוהים איזה סוג של שוחת ביוב מומלץ להתקין מבין כל האפשרויות שסקרנו. זה תלוי במיקום שבו השוחה אמורה להיות מותקנת, תנאי השטח והתקציב שלכם.
לדוגמא, אם השוחה אמורה להיות מותקנת במקום ציבורי עם תנועה של הרבה כלי רכב ואנשים, שוחת בטון יותר תתאים. התקנת שוחה בבית פרטי יכולה להיות מפלסטיק, כל עוד היא לא ממוקמת בחניה ורכב לא יעמוד עליה.
אפשרות נוספת היא שוחת ביוב משולבת שכוללת כמה סוגי חומרים וניצול של כל היתרונות שלהם.
למשל שוחה מפלסטיק עם תחתית בטון, מה שמספק גם קלות התקנה, גם עמידות וגם חוזק. עוד אפשרות היא שוחת ביוב מנירוסטה עם מכסה אלומיניום, מה שגם כן מספק עמידות גבוהה והתקנה פשוטה.
תכנון שוחות ביוב – שלב מרכזי בתהליך
לפני שמתקינים שוחת ביוב, חשוב מאוד לתכנן אותה כמו שצריך, אחרת תקלות הביוב לא יאחרו להגיע. בעיקר הצפות שיחייבו הזמנה של שירותי ביובית בכל פעם. תכנון שוחות ביוב בצורה מיטבית חשוב גם על מנת שקל יהיה לתחזק אותן וכדי שהן יהיו עמידות ויפעלו כהלכה לאורך שנים.
ציינו כבר את חשיבות התכנון מבחינת סוג החומר וכל הקשור לעמידה בעומס ובתנאי הסביבה, אך יש עוד כמה היבטים חשובים שיש להתייחס אליהם:
✔️ גודל השוחה – אין שוחה אחת שדומה לשנייה מבחינת גודל, מאחר וכל אזור מאופיין בצרכים שונים לגמרי מבחינת מערכת הביוב שלו, כמות וגודל הצינורות. לכן חשוב לאפיין את כמות השפכים הצפויה ובהתאם לזאת להחליט לגבי עומק, רוחב וקוטר השוחה.
✔️ מיקום השוחה – ממש כמו רמזור שצריך להיות ממוקם במיקום אידיאלי בצומת, כך גם שוחת ביוב צריכה להיות ממוקמת בנקודה אסטרטגית מתאימה בקו הביוב. למשל, במקרה של התקנת שוחת ביוב למרתף, חשוב מאוד שהיא תמוקם בנקודה הנמוכה ביותר, על מנת שלא יקרה מצב בו למים אין איך להתפנות.
✔️ הזוויות והשיפועים – בבריכת ביוב עוברים צינורות רבים שאמורים להזרים את מי הביוב בצורה חלקה. על מנת שאכן כך יהיה ולא יגרמו סתימות ביוב והצפות לעיתים קרובות, חשוב לתכנן את השוחה תוך התחשבות בזוויות ובשיפועים של כל צינור שיחובר אליה.
כאשר אתם בוחרים בנו עבור פרויקט התקנת שוחת ביוב, אתם יכולים להיות בטוחים שנקפיד על תכנון מעמיק שמתחשב בכל ההיבטים האלה.
התקנת שוחות ביוב – איך עושים את זה בשטח?
לאחר שמסתיים שלב התכנון, ניתן להתחיל בעבודות בשטח. התקנת שוחת ביוב לפי התקן כוללת את השלבים הבאים:
1. חפירה והנחת השוחה – החפירה מתבצעת במיקום שנקבע, תוך הקפדה על העומק, הרוחב והקוטר שהוחלט עליהם. לאחר מכן מניחים את השוחה בתור הבור.
2. חיבור הצנרת – ברגע שהשוחה מונחת כמו שצריך באדמה, ניתן לחבר אליה את הצינורות השונים. כמובן שחשוב לעשות זאת כמו שצריך, על מנת למנוע תקלות בהמשך.
3. איטום הבור – כעת כל שנותר זה לאטום את השוחה על ידי חול או חומר מילוי מיוחד.
בשלב הסופי מתקינים גם את מכסה השוחה.
איך מחליפים שוחת ביוב קיימת?
חשוב להבדיל בין התקנת שוחת ביוב חדשה לגמרי (במסגרת בנייה חדשה, למשל), לבין החלפת שוחת ביוב קיימת, מה שלעיתים מתבקש כאשר מדובר בשוחה ישנה מאוד או כזאת שנפגעה קשות (בגלל שיפוצים במקום, למשל). תהליך ההחלפה כולל כמה שלבים:
1) קודם כל צריך לסגור את קו הביוב הקשור לשוחה.
2) לאחר מכן ניתן להתחיל בביצוע חפירות, עד שתהיה גישה מלאה לכל השוחה.
3) בשלב הבא יש לנתק את השוחה מצנרת הביוב.
4) במידה ומדובר בשוחה מפלסטיק, ניתן פשוט למשוך אותה החוצה בשלמותה באמצעות מנוף או בולדוזר. אם מדובר בכזאת מבטון, צריך להוציא אותה בחלקים.
5) כעת ניתן להניח את שוחת הביוב החדשה ולחבר אותה שוב לצנרת.
תיקון ותחזוקה של שוחות ביוב
כפי שכבר ציינו, לאחר שנתקין לכם את השוחה, נדאג גם לתחזוקה שוטפת שלה. תחזוקה של שוחת ביוב כוללת שטיפה יסודית אחת לתקופה באמצעות לחץ מים חזק של ביובית.
במידה ובכל זאת נגרמת תקלה כלשהי, כמו סתימה או שבר באחד הצינורות, נדע לטפל גם בכך במהירות האפשרית. תיקון שוחות ביוב יכול לכלול גם רק החלפה של המכסה שלהן וגם בכך אנחנו מתמחים.
כמה עולה להתקין שוחת ביוב? מחירים
על מנת לענות על השאלה כמה עולה התקנה של שוחת ביוב, צריך לדעת קודם כל מאיזה חומר תהיה עשויה השוחה (בטון יותר יקר מפלסטיק וכך גם אלומיניום ונירוסטה) מה גודל השוחה ומהם תנאי השטח.
באופן כללי, מחיר התקנת שוחת ביוב נע בין 1,800 ל-4,500 ₪. עלות החלפת שוחת ביוב קיימת היא די דומה ותלויה באותם ההיבטים.
בענק הביובית יש לנו ניסיון רב בהתקנה של שוחות ביוב מכל סוג, מחירים נוחים ואטרקטיביים וצוות מקצועי ומנוסה שזמין עבורכם מסביב לשעון ויכול להגיע אליכם לכל מקום.
כל אלו הופכים אותנו לנותן השירות האידאלי שמומלץ לפנות אליו כשאתם צריכים להתקין שוחת ביוב חדשה.
מוזמנים ליצור איתנו קשר לקבלת פרטים נוספים.